KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

O nas

„Stanowimy zespół jednak każdy z nas jest oryginalny”

Dążymy do tego, aby absolwent naszego przedszkola był samodzielny, radził sobie w sytuacjach dnia codziennego, potrafił nawiązać kontakty z rówieśnikami i dorosłymi, nie bał się wyzwań i wierzył we własne umiejętności. Wspieramy dziecko budując jego mocne strony i eliminując słabe. Przestrzegamy Konwencji Praw Dziecka, każde dziecko traktujemy podmiotowo. Dziecko jest indywidualnością, o którą w naszym przedszkolu bardzo dbamy.

Placówka usytuowana jest w centrum miasta, funkcjonują w niej 4 oddziały. Do dyspozycji dzieci są estetyczne, zadbane sale zabaw, wyposażone w meble, kąciki tematyczne, zabawki i pomoce dydaktyczne posiadające atesty bezpieczeństwa. Dzieci korzystają z ogrodu przedszkolnego oraz sali gimnastycznej z nowoczesnym, bezpiecznym sprzętem rekreacyjno-sportowym.

Oferujemy
  • wykwalifikowaną i otwartą na potrzeby dzieci kadrę pedagogiczną;
  • życzliwą i rodzinną atmosferę;
  • nowoczesne metody i sprawdzone formy pracy z dziećmi wpływające na ich rozwój;
  • różnorodne, atrakcyjne dla dzieci zajęcia edukacyjne i zabawy;
  • smaczne domowe posiłki przygotowywane we własnej kuchni zgodnie z zasadami zdrowego żywienia;
  • współpracę z poradnią psychologiczno-pedagogiczną, placówkami oświatowymi, instytucjami kulturalnymi oraz wspierającymi rodzinę;
  • bezpłatne zajęcia dodatkowe dostosowane do zainteresowań i możliwości dzieci oraz oczekiwań rodziców;
  • rozwijanie uzdolnień dzieci poprzez udział w kołach zainteresowań np. muzycznym, teatralnym, plastycznym, historyczno-patriotycznym, komputerowym;
  • udział w konkursach, przeglądach, festiwalach, galach, uroczystościach organizowanych przez nas oraz środowisko lokalne;
  • udział w projektach, programach profilaktycznych oraz wielu akcjach charytatywnych na rzecz ludzi i zwierząt;
  • udział rodziców w spotkaniach adaptacyjnych, integracyjnych, zajęciach otwartych, wycieczkach, konkursach.